All-on-4™All-on-4™ Če ste tekom let iz določenega razloga izgubili enega ali več zob, imate na voljo 2 možnosti- vgradnja zobnega mostu ali vsadek.
Pri odločanju bi seveda morali imeti v mislih, da je tudi najboljši zobni most samo začasna rešitev, medtem ko vsadek trajno rešuje problem pomanjkanja zoba.

Kaj je zobni vsadek? Vsadek je umetni zobni koren, izdelan iz titana. Vsadki so veliko bolj praktični od protez, nič se ne „maje“ in ne moti, vgradnja ni več dolg in boleč postopek, kakovost življenja pa je izboljšana.
Kako se vgrajujejo vsadki? Vsadki se danes vsajujejo po najsodobnejših terapijskih konceptih. Eden izmed njih je tudi KeystoneEasyGuide, ki temelji na digitalnem planiranju operacije, zaradi česa je tretma hitrejši in manj boleč. Pri tem se uporablja Flapless tehnika vsaditve, kar obenem pomeni, da ni rezanja, oteklin, ter ta način niti bolečine za pacienta.

Ali obstaja razlika med vsaditvijo zobnega mostu in vsadka, oziroma zakaj je vsadek boljša rešitev? Pri postavljanju mostu, da bi nadomestili en zob, moramo izbrusiti dva sosednja zoba, na katera se postavlja most. V začetku je rezultat enak, kot tudi pri vsaditvi vsadka, vendar se zobna kost, ki ni obremenjena, oziroma na kateri ni zoba, umika in atrofira. Skupaj s zobno kostjo se umika tudi zobno meso, pri čemer nad zobnim mostom ostaja prazen prostor, na sosednjih zobeh ogolijo zobni vratovi. V težjih primerih prihaja tudi do pokanja zoba. Na ta način zobni most postane samo polovična rešitev. Zaradi strahu od kakršnekoli operacije se ljudje tudi naprej raje odločajo za most, kot za vsadek. Z napredkom tehnologije je postavljanje vsadka lahko popolnoma neboleče.

ALL ON 4 CENA ZAGREB

Kaj je metoda „all on 4“? All on 4 je metoda, ki se uporablja pri pacientih, ki nimajo preveč časa, oziroma pri tistih, ki imajo v vsakdanjem življenju zelo visoke zahteve.

„All on 4“ postopek vsaditve traja samo nekaj ur. Morda se sliši kot nemogoče, toda ta svetovni tehnološki hit omogoča pacientom, da rečejo „zbogom“ protezam po 4 urah. Gre za hitro vgradnjo štirih vsadkov v brezzobe čeljusti, ki omogoča digitalno dizajnirane zobe, z uporabo najsodobnejše programske opreme. Tekom 2 ur pacient dobi prototip zob, ki ga uporablja kot začasno rešitev. Končno dizajnirane zobe po „svoji meri“ lahko pridobi v obdobju 2 mesecev.

Opišite nam malo bolj podrobno postopek ALL ON 4. Prvi korak so preiskave- naredimo ortopan in CT čeljusti. Zatem v posebnem računalniškem programu posnetek CT-ja pretvorimo v tridimenzionalen model, ter na njemu delamo plan implantoloških posegov in protetičnega dela. Ta protetično-kirurški plan pošiljamo v naš zobotehnični laboratorij, ki se ukvarja z izdelavo kirurških šablon. Na ta način ni bolečine, saj ni potrebe po šivanju. Ležišče za vsadek v kosti delamo z napredno piezo kirurško napravo, ki deluje na principu ultrazvočne kavitacije. To je precizno in neboleče, ter omogoča hitreje zraščanje vsadka s kostjo.Novi zobje so v 24 urah možni tudi s puljenjem zoba: pomembno je, da ni škode za organizem, sistem je maksimalno varen za pacienta, njegove največje prednosti so hitrost in kakovost- ob enkratnem operativnem posegu boste imeli zobe, kot da so lastni, žvečenje pa je možno takoj.

Vaša ustanova izstopa tudi s posebnim konceptom, ki ga imenujete Ortoimplant Dental Spa. Glede na to, da so ljudje zasičeni z obiski, ki trajajo več dni, hojo od enega do drugega specialista, čakanjem na določene operacijske posege in izgubljanjem dragocenega časa, smo si mi omislili novo dimenzijo stomatologije - Dental Spa. Vse stomatološke storitve se nahajajo na enem mestu. Timu vrhunskih zdravnikov je dostopno vse od estetskih posegov, kompletnih rekonstrukcij, funkcijske terapije, implantoloških in kirurških posegov, do ortodontije ter kompletne RTG diagnostike. Pod isto streho se nahajajo tudi zobotehnični laboratoriji. S stresom obremenjeni pacienti, zaposleni menedžerji, ki vodijo pospešen tempo življenja, imajo sedaj možnost, da v kratkem času pridejo do popolnih zob. S pomočjo najsodobnejše tehnologije, obisk stomatologa končno postaja prijetna in neboleča izkušnja, izpopolnjena s prijetnimi limfnimi drenažami, imunsko stimulacijskimi masažami obraza, glave in vratu ter najnovejšimi terapijami obraza z kisikom. Verjemite, ko se vas ljudje izogibajo in se vas bojijo, je zares izziv omogočiti jim nekaj novega, drugačnega, razbiti njihov strah in jih prepričati koliko so zobje pomembni za zdravje celotnega organizma.