BIORESONANČNA stomatologija


 

Splošno o
bioresonančni terapiji

Naše raziskovalno in praktično delo temelji na znanstveno dokazanih dejstvih, da človeški organizem ni samo običajna biokemijska struktura, zgrajena iz molekul, oz. samo fizično telo, temveč sestoji iz kompleksnih form resonančnih valov.

Raziskave so se začele v Nemčiji v sedemdesetih letih preteklega stoletja. Dokazano je, da vsaka celica našega organizma predstavlja eno elektromagnetsko enoto. Glede na to, da je pred vsakim biokemičnim procesom prisotna ustrezna elektromagnetna aktivnost, se pod vplivom katerekoli oblike energije na celico ustvarja informacija ter skladno s tem tudi sprememba v funkciji ( pozitivna ali negativna ). Kvantna fizika nas uči, da se materija obnaša kot delec in kot val. Konvencionalna medicina se je posvetila tvarnem aspektu našega telesa, medtem ko v novejšem času medicina uporablja principe kvantne fizike in valovni aspekt – ter razvija bioresonančno terapijo. V kolikor spremenimo val (frekvenco), spreminjamo tudi telo. Če prepoznamo in zatem uničimo patološko (bolano) frekvenco, ter ob tem okrepimo tiste fiziološke (zdrave), bo naš organizem končno vrnil sklad, ki je porušen.
Bioresonančna terapija v človeškem telesu ustvarja harmonijo, sklad vseh funkcij, kar pravzaprav pripelje do zdravja. Zmanjšujejo se vse vibracije, ki nas obremenjujejo, eliminirajo se toksini, s tem se pa krepi imuniteta in požene mehanizem samoozdravitve. Z uporabo teh postopkov se organizem samo (ponovno) uči tistih procesov, ki so mu znani že od prej - v zdravem stanju – in katerih se mora le ponovno spomniti.

Z bioresonančno terapijo se lahko izboljšajo VSA bolezenska stanja (razen tistih s kontraindikacijami; pacemaker, šrapnele v telesu, obsežne notranje krvavitve, okrepljeno delo ščitnice, nosečnost in podob.), zaradi motenih, oslabljenih, okrepljenih ali patološki vibracij.

Stopnja učinkovitosti je različna, pogosto se pa lahko dosežejo presenetljivi rezultati pri boleznih, pri katerih so bile druge metode neuspešne. Pomembno je poudariti, da gre za terapijo brez stranskih učinkov, ki je posebej sprejemljiva za otroke in mladino, vendar tudi za ostale starostne skupine. Magnetna resonanca med enim tretmajem zelo hitro spodbudi cirkulacijo in dviguje parcialni pritisk kisika v celicah in tkivu, ter ima na ta način moteče delovanje na anaerobne tumorje. Delovanje te terapije temelji na fizikalnih principih, ter na ta način indirektno deluje tudi na biokemijska dogajanja znotraj celice. To odkritje je omogočilo razvijanje naprav za bioresonančno terapijo v obliki nevtraliziranja za organizem škodljivih in neugodnih vplivov. Naprava omogoča bioresonančne terapije, ki pospešujejo zdravje in harmonizacijo pulziranja organizma ter pomagajo njegovim presnovnim procesom.

Terapija z bimagnetno resonanco je vrsta regulacijske terapije. Po prvem terapevtskem ciklu se priporoča ponoviti 3-4-krat letno, v preventivne namene (glede na tip patologije).