ESTETSKO
ZOBOZDRAVSTVO
v Zagrebu

 

Nasmeh je ena prvih stvari, ki jo bodo ljudje opazili na vas. Lep nasmeh pozitivno vpliva na vaše samozaupanje in odprtost do drugih

Mi v zobni kliniki v Zagrebu na Hrvaškem v Ortoimplantu, s pomočjo najsodobnejših metod in materialov, odpravljamo tudi najmanjše nepopolnosti. Zahvaljujoč ZOOM! tehnologiji beljenja zob, bodo vaši zobje v samo enem obisku naravno pobeljeni, sklenina in zobno meso pa bosta zaščitena. Ta postopek je popolnoma neboleč, vi pa boste ven prišli z največjim in najbolj zaželenim nasmehom na svetu.

 

 

Estetsko zobozdravstvo

"Estetsko zobozdravstvo se pogosto krivično ima za kozmetične posege v ustih. Ona je, namreč, veliko več", pravi dr. Zdenko Trampuš, DDS. Estetsko zobozdravtsvo je umetnost, katere končni cilj je naravna harmonija žvekalnega sistema, zob in zobnega mesa, se pa morajo stomatologi nenehno izpopolnjevati, da bi se pa vse to doseglo na popolnem medicinskem nivoju,. Tako je uglednem stomatološkem timu koncept Ortoimplant Dental Spa iz Zagreba, čigar lastnik je dr. Zdenko Trampuš DDS, dostopno vse od estetskih posegov, preko kompletnih rekonstrukcij, funkcijske terapije, implantoloških in kirurških posegov do ortodontije. Ljudje iz cele Hrvaške prihajajo z zelo kompleksnimi problemi, da bi se lahko ponovno zadovoljno nasmejali.

Mladeniški šarm

Želja po mladeniškem in dinamičnem šarmu se v veliki meri ne more izpolniti samo s popolno oblikovanimi zobmi. Ker bodo le-ti svojo resnično lepoto razvili samo takrat, kadar tudi obraz deluje sveže in mladeniško. Za skladno celotno sliko je potrebno sodelovanje zobne estetike in estetske plastične kirurgije.
 
Estetska plastična kirurgija ponuja celo paleto možnosti, da se obrazu povrne mladeniški šarm, kar pomeni, da se biološka ura, lahko rečemo, vrača nazaj za določeno časovno obdobje. Ali bo pri tem šlo za lifting čela in obrvi, samo za odstranjevanje gub ali facelifting, ter katera metoda bo dosegla optimalen uspeh, je različno od pacienta do pacienta. Toda pogosto je potrebno kombinirati posamezne postopke, da se doseže optimum, to pa brezpogojno sodi v domeno funkcijske stomatologije. ''Obsežna analiza celotnega obraza, vključno s strukturo kože in tkiv, je neizogibna'', pravi dr. Zdenko Trampuš, specialist za implantološko kirurgijo zob v Ortoimplantu, enem vodilnih mest v Zagrebu, kadar govorimo o funkcijski stomatologiji. "Tisto, kar razlikuje obraz, ki stari, od mladega obraza, niso samo gube na koži, temveč tudi proporcije obraza, ki odlikujejo dejansko starostno dobo. Mladeniški obraz je krajši, širši, poln, povit in romboiden. Z leti postaja daljši in plitvejši. Obraz se zožuje, postaja prazen, oblika že postaja kvadratna, razlaga dr.Trampuš, na podlagi izkušenj na področju preučevanja anatomije obraza, ki traja že desetletja. Samo nekdo, ki se že vrsto let ukvarja z različnimi anatomijami, strukturami kože in tkiv ter, skladno s tem, značilnostmi mladeniškega obraza ženske in moškega in obraza ženske in moškega, ki se stara, samo nekdo, ki si je zastavil popolnost za cilj, je pravi strokovnjak v svojemu delu. Proces staranja se najpogosteje začne v zgornji tretjini obraza, torej, v področju med začetkom rasti las, pa vse do očes. Na čelu se kažejo prve gube, lok z obrvmi se začne počasi spuščati in nastane utrujeni in/ali žalostni izraz obraza. Kot naslednje se znamenja časa kažejo v srednjem področju obraza. Tudi obrazi se začnejo spuščati, okoli ustnega in nosnega področja nastajajo poudarjene gube. Končno se spuščajo tudi vogala ustnic, ustnice postajajo tenke in nagubane, obraz deluje ostro in napeto.

Estetsko popolni zobje v tem primeru delujejo nenaravno, skorajda kot maska. Laik težko lahko dojame, kateri del obraza je v glavnem odgovoren za vtis staranja in kateri estetsko-kirurški poseg bo povrnil mladeniško dinamiko. ''Ravno to, da analizira obraz in priporoča pravilne posege, pri določenih indikacijah pa tudi kombinacijo več posegov, je del naloge estetsko-plastične kirurgije kot stroke in kirurga samega, ''. Tu se vštevajo tudi priporočila glede na zobno estetiko dr. Trampuša: ''V sodelovanju z estetsko zobno medicino se dosežejo popolni rezultati, kar bo pacient opazil ne samo pri pogledu v ogledalo, temveč tudi zaradi prvih pozitivnih reakcij svojega okolja''. Zato tudi ni presenetljivo dejstvo, da dr. Glumičić ozko sodeluje z ugledno hrvaško privatno zobno kliniko v Zagrebu ORTOIMPLANT.

Specialisti za
estetsko zobozdravstvo

Danes bi vsakdo želel lepe plombe ali kronice v barvi zoba. Toda, tisti, ki se obrnejo na specialiste za estetsko zobozdravstvo, želijo več. Želijo estetiko in popolnost, visokovredne in dolgotrajne rešitve na najvišjem nivoju zobozdravstva. ''Ta od nas zahteva strokovno kompetenco, prirojeno veščino in občutek, toda tudi mnogo izkušenj, porabljenega časa in predvsem nenehno nadaljnje izpopolnjevanje'', razlaga dr.Trampuš. To se nanaša tako na analizo, svetovanje o profilaksi, olepševanje zobnega mesa in vgradnjo možnih vsadkov, kot tudi na visokovredne, popolnoma naravne rekonstrukcije, kot so to krone, keramične lupinice ali inlayi (ulite plombe). "Rezultat je blesteč nasmeh, ki jamči novo kakovost življenja'', pravi dr. Trampuš. Danes obstajajo optimalne rešite za vse težke probleme, kot so, na primer, dolgi zobni vratovi, vidni robovi kron ali krvavitev zobnega mesa in sprememba barve zoba. ''Nadgrajena substanca zoba ima videz, tako pa tudi funkcionira, kot da gre za nepoškodovano lastno, v končni instanci je to ravno tisto, kar ustvarja estetiko'', dopolnjuje dr. Trampuš. Da bi se dosegla njena popolnost, ena najpomembnejših predpostavk je sodelovanje z odličnimi zobni tehniki. Zobni tehniki, zaposleni v laboratoriju Ortoimplanta, slovijo kot ''vrhunski oblikovalci'' zobne tehnike, so nenehno na licu mesta in se aktivno vključujejo že v fazi planiranja. Oni se tudi sami s pacientom pogovarjajo o njegovih željah, kot tudi možnih rešitvah. Zatem se izdeluje oblika, barva in struktura zgornje površine zoba, preden se v številnih posameznih korakih konča novi zob in končno cementira v usta.

To je zelo drago, od pacienta zahteva ustrezno pridrževanje navodilom in njegovo sodelovanje za čas trajanja postopka in kasneje nege'', poudarja specialist. Redna kontrola in profesionalno čiščenje zob sodi v obvezni program, prav tako tudi za vse paciente, ki prihajajo od daleč, ker edino na ta način lahko estetski specialist jamči dolgotrajnost svojih zobnih umetniških del.