FLAPLESS - tehnika vsaditve
vsadka in vse njene prednosti
za pacienta

 

Fokus mojega dosedanjega dela je v prvi vrsti oralna kirurgija, posebej pa kirurško-protetični posegi vsaditve vsadka brez rezanja, šivanja in bolečin. Temeljijo na digitalnem planiranju operacije, ob predhodni najsodobnejši 3D RTG diagnostiki. Glede na moje izkušnje sem ugotovil, da pri ljudeh obstaja veliki strah od vsaditve vsadka, ter se raje odločajo za cenejše in ne tako dolgoročne rešitve. 

Jaz bi, v vsakem primeru, zaradi splošnega dobrega počutja, vsem priporočil zobne vsadke, ne glede na to, da so nekoliko dražja rešitev, ter Vam bom tudi argumentiral zakaj:

Zobni vsadki so popolnoma biokompatibilni titanski vstavki, ki se popolnoma povežejo s kostmi in zamenjujejo koren zoba, ter se s kirurškim postopkom vsajujejo v kost zgornje in/ali spodnje čeljusti. Ta lastnost omogoča implantatu, da popolnoma zaraste s kostmi in se obnaša kot njen sestavni del. V sodobni dentalni implantologiji mi v zobnoj kliniki v Zagrebu v Ortoimplantu uporabljamo tehnike, ki z najmanjšim možnim invazivnim pristopom omogočajo pacientu funkcijo, estetiko in ugodje, kar absolutno upravičuje tudi ceno.

Flapless tehnika, kirurška tehnika vsaditve dentalnih vsadkov, ki jo uporabljam brez dvigovanja mukoperiostalnega režnja (zobnega mesa) ima množico prednosti: krajši kirurški tretma, minimalna krvavitev, hitrejši postopek vsaditve vsadka, minimalna možnost resorpcije kosti in nastanka vnetja ter zmanjšano postoperativno nelagodje za pacienta, kar je za vse, ki se bojijo, zelo pomembno. Poleg tega je tehnika za pacienta popolnoma neboleča.

Z uporabo flapless tehnike vsaditve vsadka minimalno poškodujemo mehko tkivo gingive in čeljustne kosti, ni rezanja, ter s tem izostane oteklina in bolečina. Prav tako boste lahko zelo hitro po operaciji jedli, zagrizli hrano po želji, vse zaradi samega dejstva, da mehka tkiva zaraščajo že znotraj 10h, kar je značilna prednost glede na druge metode.

Flapless kirurška tehnika pripelje do manjše travme in hitrejšega okrevanja tkiv okoli vsadka, po njegovi vsaditvi. Zaradi tega, ker ne poškoduje mehka tkiva, zagotavlja najboljšo tehniko na nivoju zobnega mesa. Zato jo vsekakor priporočam, kot najboljšo možno tehniko vsaditve vsadka, če za to obstajajo indikacije, ne glede na ceno, ker ko gre za Vaše udobje in zdravje, morate sami sebi biti na prvem mestu.

 


Dr. Zdenko Trampuš, DDS