GUMMY SMILE
korekcija nasmeha

 

Reševanje primerov
s Ka Vo Key 3+ laserjem 

Poseben problem, ki ga pogosto srečujem v ustih naših pacientov, je t.i. “gummy smile”, oz. nasmeh, pri katerem se vidijo zobje zgornje čeljusti, toda tudi veliki del zobnega mesa. Celo tudi nekatere holivudske zvezde, kot je Tom Cruise, imajo takšen nasmeh, ki tedaj pomeni indikacijo za uporabo najnovejšega tehnološkega dosežka v zobozdravstvu, Ka Vo Key 3+ laserja, s katerim bistveno zmanjšujemo vidnost zobnega mesa, optično pa povečujemo dolžino sprednjih in pa tudi stranskih zob, kar zelo spremeni in polepša nasmeh.

Cilj, ki ga pri vseh pacientih poskušam uresničiti, je vsekakor lep, naraven nasmeh, ob pravilni žvekalni funkciji. Nasmeh je odraz osebnosti, kulturnih navad človeka ter zrcali naše samozaupanje. Da boste imeli nasmeh, ki ga boste z ponosom kazali, je potrebno določiti najpravilnejši potek terapije, da lahko opravimo predrugačitve na zobeh. Ob današnjem tehnološkem napredku, ki se razkriva skozi stomatološke materiale, je mogoče popraviti skorajda vse situacije in probleme, s katerimi se moji pacienti srečujejo. Odvisno od situacije v ustih in stanju, v katerem se zobje nahajajo, Vam lahko ponudimo široko paleto restavrativnih materialov: od že staromodnih kovinsko - keramičnih kronic pa vse do keramičnih kronic, katerih podlaga je titansko ali cirkonsko jedro. Posebej v zadnjem času prednost dajem uporabi lupin, s katerimi se, ob minimalnem brušenju naravnih zob, lahko kompletno spremeni oblika in barva zob, na vsesplošno zadovoljstvo tudi samega pacienta.

Razen omenjenega je tukaj neizogiben KaVoKey 3+ laser, nemški tehnološki čudež, ki zdravi usta in zobe popolnoma brez bolečin. KaVo Key 3+ laser uporabljam v terapiji trdih in mehkih tkiv ustne votline. Njegove največje prednosti so, da ni dolgočasnega brenčanja, kot pri brusilcu, zacelitev pa je pospešena. Pri ustvarjanju novega nasmeha ni bistveno samo delo na zobeh, temveč je bistveno tudi kakšen je videz zobnega mesa, ter v kakšnem je odnosu do zob. Z ustvarjanjem biomimetrične harmonije se lahko s KaVoKey 3+ laserjem popravijo nepravilnosti na gingivi brez bolečine in travm zobnega mesa, ter ob popolnem okrevanju v samo 10-ih urah.

Želja po mladeniškem in dinamičnem šarmu se v veliki meri ne more izpolniti samo s popolno oblikovanimi zobmi, ker bodo le-ti svojo resnično lepoto razvili samo takrat, ko tudi njihovo okolica deluje sveže in mladeniško. Za skladno celotno sliko je potrebno sodelovanje zobne estetike in plastične mikrokirurgije mehkih tkiv - gingive.

Pacient prihaja v ordinacijo nezadovoljen z videzom in obliko sprednjih zob, zlasti z enkami. S podrobnim pregledom sem sklenil, da je s spremembo oblike sprednjih dveh enk potrebno narediti podaljšanje vidnega dela krone zoba 12 (povečati dolžino zoba z odstranjevanjem dela gingive), da bi izboljšali nasmeh pacientke. Za podaljšanje klinične krone zoba (12) sem uporabljal KaVo Key3+ laser, s katerim sem odstranil presežek gingive, ter oblikoval v pravilno obliko, enakovredno situaciji na levi strani. Po fazi celjenja, ki je trajala samo en dan, med katero je pacient na zobu imel kompozitno obvezo pravilne oblike, sem adhezivno zacementiral dve keramični lupinici ter celotno keramično kronico, ki kažejo idealen sklad oblike, barve ter funkcionalnosti, glede na sosednje naravne zobje.


Cena Gummy
smile makeoverja

Cena „gummy smile“ makeoverja se bo definirala že na prvem brezplačnem pregledu, skladno z obsegom dela, njegova cena pa se giblje že od 2.500 KN.

Makeover nasmeha v Ortoimplantu bomo naredili po Vaši želji in Vam povrnili samozaupanje, Vi pa se boste počutili boljše in lepše!

 

Gummy smile primeri:
Slika 1.1.- 1.3. -Gummy smile - začetno stanjeSlika 2. - priprava posegov gingivektomije z laserjem KaVo Key3Slika 3. - stanje zobnega mesa po terapiji s KaVoKey 3+ laserjem
Slika 3.1. 10 ur po posegu z laserjemSlika 4. - končni rezultat po zacelitvi zobnega mesa,
ter s keramičnimi lupinicama na enkah in popolno keramično kronico na zobu 12Slika 5.- naraven in harmoničen nasmeh - absolutni sklad.