ORTODONTIJA v zagrebu na Hrvaškem

 

 

Ali se izogibate nošenju zobnega
aparata, ker vas moti „železni nasmeh“?

Mi v Ortoimplantu v Zagrebu, s pomočjo sodobnih ortodontskih tehnik, popravljamo nepravilne zobe v vsaki starosti. „Nevidni zobni aparat“ (lingvalna metoda) se postavlja z notranje strani zob in je idealna rešitev za vse, ki ne želijo skrivati nasmeha. V skladu s svojim ugledom mi edini na Hrvaškem prakticiramo prvo pravo tridimenzionalno ortodontsko terapijo „STB“ LINGVALNA TEHNIKA. V tej visokokaratni terapiji je vse predvideno, od prvega do zadnjega koraka. Ta metoda je zelo atraktivna za vse, ki privatno in poslovno veliko komunicirajo.Ortodontija - kako to mi delamo drugače!

Učinkovita ortodontija za vse starostne dobeZakaj ortodontska terapija

Medtem ko otroki prihajajo v ordinacijo pod vplivom staršev, ki želijo popraviti določene, v glavnem precej izražene anomalije, odrasli ljudje prihajajo zaradi lastne težnje k idealu in vse bolj prisotnem „Holywoodskem nasmehu“. S tem je nošenje zobnega aparata postalo vsesplošni trend in potreba, mesta za napredek in nove tehnologije pa ima na pretek. Ne glede na to, ali govorimo o srednješolcih, študentih, ali delovno aktivni populaciji, dejstvo je, da se družbene norme spreminjajo, vsakodnevna interakcija z najdražjimi, prijatelji ali poslovnimi sodelavci nalaga spoštovanje določenih socialnih estetskih in fonetskih norm. V tem prizadevanju si vsi za sebe želimo najboljše.


Ortopedija in Ortodontija

Že od časa Leonarda da Vincija se je razvila ideja, kasneje teorija, danes pa dejstvo o človeškem telesu, ki je v zdravem stanju primer biomehansko popolnega stroja. Povezanost stanja Vaše hrbtenice s kolki, koleni in stopali je znana že od nekdaj. Danes, zahvaljujoč najsodobnejšim diagnostičnim metodam in spoznanjem vemo, da povezanost navedenih anatomskih struktur gre tudi proti rokam, vratu, glavi ter čeljustnim sklepom, čigar položaj določajo zobje. Naš cilj je zadovoljiti ne samo estetske ali fonetske zahteve, temveč pripeljati vsakega pacienta v stanje biomehanskega ravnovesja na nivoju čeljusti, glave, vratu, ramen, hrbtenice, kolkov, kolen ter stopal.


Zelo hitra korektura napačnega
položaja zob - ortodontija v 100 dneh

..deluje samo če je stomatolog specialist za AOO-tehniko in če je njegovo delo ozko povezano z ortodontijo. V prvem koraku se na zobe postavljajo brackete, zatem sledi kirurški poseg. Pri tem se pod lokalno anestezijo odpira zobno meso in obdeluje čeljustna kost. S pomočjo mikrokirurških šivov prihaja do hitrejšega zaraščanja zobnega mesa, brez pozornost zbujajočih brazgotin. Zahvaljujoč temu specialnemu tretmaju lahko ortodont v razmikih 14 dni korigira položaj zob - vse dokler se ne doseže želeni rezultat.


Multidisciplinarni interaktivni pristop

Minimalna poraba časa za maksimalni učinek je naša glavna smernica. Multidisciplinarnost nam daje možnost, da imajo v vsakem trenutku vpogled v Vašo terapijo strokovnjaki, ki so internacionalno šolani v vseh stomatoloških panogah. Razen na konzervativne, protetične ali parodontološke podpore, smo še posebej ponosni na kirurške zmožnosti našega tima. Sodelovanje kirurgije in ortodontije lahko čas trajanja terapije skrajša tudi za 70 do 90 odstotkov. Takšno sodelovanje je edinstveno na področju celotne Republike Hrvaške.


Kirurgija in ortodontija?

Dosegi sodobne kirurgije nam omogočajo, da zobe več ne vlačimo skozi kost, temveč da kost skupaj z zobmi premeščamo v prostoru. Na ta način se večkratno zmanjšuje obremenitev podpornih struktur, ki zobe držijo stabilne, preprečuje se oškodovanje korena, povzročeno z dolgotrajno terapijo pri klasičnih ortodontskih metodah, rezultati pa prihajajo bistveno hitreje in ostajajo trajni. Hitrost pri tem ni zaletavost, temveč biološka prednost in kakovost terapije!


Incognito - individualne terapije

Computerized linqual individualized orthodontics! Najsodobnejše metode sodobne ortodontije so prvič dostopne ravno Vam. Za razliko od zunanjih kovinskih, barvitih, zlatih, belih ali prozornih bracketov, spoznajte Incognito lingvalne brackete. Lingvalne brackete se odlikujejo s položajem z notranje strani Vaših zob. S tem se s polno pravico takšna metoda imenuje nevidna. Za razliko od klasičnih metod ročne postavitve tovarniško dokončanih bracketov, se pri Incognito sistemu brackete posamezno računalniško dizajnirajo, da bi se popolnoma oprijeli ustreznega zoba, s čemer se maksimizira njihov učinek. Brackete se ulivajo iz zlata, kompletni set pa je dizajniran in izdelan izključno za Vaše zobe, saj želimo do zadnje podrobnosti izpolniti Vaša pričakovanja. Žice, ki se uporabljajo v terapiji, so tudi produkt najsodobnejšega diagnostično terapijskega pristopa, delajo pa se po naročilu samo za Vas, za vsako fazo ortodontske terapije posebej.
Čeprav je za takšen pristop v svetu potrebno na stran dati precejšnjo vsoto denarja, smo Vam mi v Ortoimplantu pripravili najboljše razmerje svetovne kakovosti in sprejemljive cene!
 

Nevidna ortodontija

 

Doktor Trampuš, ali je ortodontija
danes možna pri vsaki odrasli osebi?

Dr. Trampuš: Da, brez izjeme. Tretma traja nekoliko dlje, kot pri otrocih in mladih in je včasih otežkočen zaradi obstoječih protetičnih nadomestkov ali prejšnjih boleznih zobnega, kostnega in vezivnega tkiva, toga praktično nikoli ni nemogoč.


Ali se z vsakim ortodontom lahko
pogovarjamo o ortodontiji za odrasle?

Dr. Trampuš: Moja ocena je, da je največ 20% ortodontov na Hrvaškem v stanju izvesti tretma za odrasle na visokem nivoju. Za doseganje optimalnih rezultatov so stroški veliko večji, vsak tretma pa je potrebno podrobno planirati z računalniško analizo in laboratorijskimi simulacijami. Neredko je potrebno tudi sodelovanje z oralnim kirurgom, kar zahteva zelo veliko časa, izkušenj in tehnične opreme.

Pri napačno postavljenih zobeh je ortodontija nujna. Spontano se pri tem takoj pomisli na otroke, z dobro znanim fiksnim zobnim aparatom. Toda ortodontija se je zelo razvila. ''S pomočjo modernega fiksnega zobnega aparata, nepravilni zobje se lahko izravnajo v vsaki starosti '', pravi dr. Zdenko Trampuš, DDS. Zobni aparat je sestavljen iz majhnih ploščic iz kovine ali keramike v barvi zob, ki se lepijo na sprednjo ali zadnjo stran zob. Kot izvor sile se uporabljajo specialni žični loki, ki se vsakič ponovno zamenjujejo in aktivirajo ter se povezujejo s ploščicami in na ta način dovajajo zobe v zobni lok, oziroma v želeni položaj'', razlaga dr. Trampuš.

Že po kratkem času privajanja skorajda vsi pacienti lahko z ortodontskim zobnim aparatom govorijo in jedo. Toda, obstaja tudi pomanjkljivost: če ne prej, potem vsaj pri smejanju zobni aparat postaja jasno viden. Zaradi tega dr. Trampuš v ordinaciji Ortoimplant v Zagrebu na Hrvaškem ponuja tudi nevidne rešitve, kot je na primer lingvalna tehnika. Pri tej metodi se brackete namesto na zunanjo stran, pritrjujejo na notranjo stran zob. To je malce bolj zahtevno od doslej znane metode, zaradi manjšega radija zobnega loka in posledično zahteva daljši čas dela pri kontrolah in več denarja. Toda eno in drugo je dobra investicija, ker tedaj obstaja možnost, da se brackete ne vidijo niti iz najbliže razdalje. ''Navkljub temu se lahko s pomočjo lingvalne tehnike v današnjem času korigirajo absolutno vsi napačni položaji zob z odličnimi rezultati'', pravi dr. Zdenko Trampuš, ki se je pred precej let izobraževal za ortodontijo odraslih. Za manjše nepravilnosti, ki so na primer omejene na sekalce, se danes, kot alternativa lingvalni tehniki, nudijo resda tenke, transparentne opornice, ki se komaj vidijo pri govoru in smehu. ''Kadar je ali pere zobe jih pacient lahko vzame ven iz ust in spet uporablja'' razlaga dr. Trampuš. Računalniško se za vsakega pacienta izdeluje celotna serija opornic, t.i. ''CLEAR ALIGNER''. Pacient opornico nosi dva tedna in zatem sam vzame ven in zamenja z naslednjo. Vse dokler se ne doseže planirani in pazljivo postavljeni cilj, specialist v rednih razmikih kontrolira napredek pri zdravljenju.