All-on-4 in™
All-on-4-Zygoma»Metoda All-on-4 je svetovna uspešnica na podrocju zobozdravstva. Namenjena je brezzobim pacientom, izvaja pa se z digitalnim oblikovanjem zob,« pojasnjuje dr. Zdenko Trampuš. »Z digitalnim nacrtovanjem in uporabo najsodobnejše programske opreme pacientom na podlagi najsodobnejšega terapevtskega koncepta vstavimo najkakovostnejše zobne vsadke na trgu, postopek pa poteka hitro in brez bolecin. Pacient v le dveh urah dobi zacasen kakovosten prototip zoba, trajno protetiko pa namestimo v dveh mesecih,« pravi dr. Zdenko Trampuš, DDS. Po njegovih besedah obstaja tudi upanje za paciente, ki so popolnoma brez zob in pri katerih je v zadnjem delu zgornje celjustnice prišlo do popolne izgube kosti, saj je zdaj na voljo tudi t. i. metoda All-on-4-Zygoma. »V nasprotju s klasicno metodo All-on-4 je poseg, ki se opravi z zobnimi vsadki Zygoma, skoraj dvakrat dražji, izvajajo pa ga le zobozdravniki, ki so izjemno rocno spretni in so opravili ustrezno izobraževanje,« pojasnjuje dr. Trampuš, ugledni hrvaški implantolog in avtor edinstvenega koncepta Ortoimplant Dental Spa, ki z medicinskimi in spa terapijami brez bolecin, udobno in sprošceno ob ustrezni pooperacijski oskrbi zagotavlja hitrejše okrevanje, celjenje in vrnitev k vsakodnevnim opravilom. Tak edinstven pristop zagotavlja nebolece posege brez oteklin in zmanjšuje neugodje na najmanjšo možno mero.

 

 

Kaj jesti po
vstavitvi zobnega vsadka?

»Po vstavitvi zobnega vsadka oziroma implantata je treba obvezno upoštevati dolocena pravila o prehrani, da se zagotovi ustrezna osteointegracija (zrašcanje titanovega vsadka s kostjo) in lahko pacient v predvidenem casu prejme trajni zobnoproteticni nadomestek, « poudarja dr. Trampuš. »Med prilagajanjem organizma je sposobnost žvecenja manjša, zato pacientom svetujem, da prvi obrok po operaciji zaužijejo šele, ko anestezija popusti. Svetujem tudi izogibanje mlecnim izdelkom tri dni po operaciji, poleg tega pa se je treba nujno izogibati hrani, ki jo je treba temeljito prežveciti, semenom, pekocim in pikantnim jedem ter zelo sladkim ali kislim živilom ter jesti mehkejšo hrano, « pravi dr. Trampuš. Uživanje alkohola takoj po operaciji se odsvetuje, saj širi endotelij krvnih žil in povzroca krvavitve, pozneje pa lahko spijete kozarcek vina. »Pacientom, ki kadijo, priporocam, da se vsaj takoj po operaciji vzdržijo, ker nikotin zmanjšuje prekrvljenost in upocasnjuje celjenje rane, enako pa velja tudi za kavo. Ob upoštevanju teh navodil po dveh mesecih namestimo trajno rešitev, ki vam bo omogocila uživanje v hrani brez kakršnih koli omejitev,« pojasnjuje dr. Trampuš.

 


Zygoma implatatZygoma implatat - xray

 

O dr. Zdenku Trampušu, DDS

Dr. Zdenko Trampuš, DDS, je diplomiral na stomatološki fakulteti v Zagrebu, leta 2008 pa je na kalifornijski univerzi v Los Angelesu (UCLA – University of California Los Angeles, ZDA) opravil tudi dodatno izobraževanje o implantologiji. Leta 1993 je odprl zasebno zobozdravstveno ordinacijo, leta 2006 pa zdravstveno ustanovo s petimi ordinacijami, zobotehnicnim laboratorijem in 19 zaposlenimi. Dr. Trampuš je na Hrvaškem znan po tem, da ves cas išce, predstavlja ter uvaja najsodobnejše stomatološke tehnologije in metode v zobozdravstveno prakso.

Ob nenehnem izpopolnjevanju svojega klinicnega znanja in vešcin je med drugim uspešno koncal izobraževanje o implantološkem zdravljenju s tehniko All-on-4 v portugalskem klinicnem centru Malo v Lizboni, magistrski študij estetske rehabilitacije na inštitutu ACE v Italiji ter magistrski študij na akademiji za piezokirurgijo v Italiji. Zdenko Trampuš, dr. med. dent., je absolutna avtoriteta na podrocju implantologije, kar dokazuje vec kot tristo implantoloških posegov na leto in vec kot dvesto kirurških posegov po konceptu All-on-4, s katerim se rešujejo primeri popolne izgube zob. Je avtor popolnoma novega pogleda na stomatologijo, t. i. integriranega koncepta Dental Spa, edinstvenega v tem delu Evrope. Z njim brez bolecin, udobno, sprošceno in ob ustrezni pooperacijski oskrbi zagotavljajo hitrejše okrevanje, celjenje in vrnitev k vsakodnevnim obveznostim.